'Bij dat moment in Utrecht was de boosheid op de tribune niet te overzien geweest'

'Bij dat moment in Utrecht was de boosheid op de tribune niet te overzien geweest'

Het lijkt Jaap Uilenberg niet verstandig om de beelden waar de VAR gebruik van maakt te vertonen op de grote schermen in de stadions. De KNVB wil hier mee gaan experimenteren, maar Uilenberg voorziet allerlei problemen.

Uilenberg, die scheidsrechtercommissielid is bij de UEFA, haalt het duel tussen FC Utrecht en PSV van afgelopen weekend aan als voorbeeld. “Stel je voor dat het penaltymoment voor FC Utrecht, in de laatste minuut van FC Utrecht-PSV, in het stadion was vertoond”, zegt Uilenberg tegen De Telegraaf. “En de beslissing was – net zoals nu – ten onrechte ’geen penalty’ geweest, dan was de boosheid op de tribunes niet te overzien geweest.”

“Discutabele situaties mogen van de UEFA nu sowieso niet worden getoond”, legt de oud-scheidsrechter uit. “En VAR-beslissingen zijn nu eenmaal soms discutabel. Beelden tonen? Niet doen! In Italië denkt men er ook over na om het wel te doen. Maar dat kan écht niet bij alle situaties. Kijk maar naar afgelopen zondag.”

Lees ook: Van Egmond: ‘Toeschouwers mogen VAR-beelden niet zien als scheids nog beoordeelt’

Lees meer over:Eredivisie