Dit gloednieuwe festival brengt de Berlijn-vibe naar Utrecht

Door
13 februari 2019

De Berlijnse muur, een vintagewinkel op iedere straathoek en hier en daar een knipoog naar de DDR-tijd: iedereen die weleens in Berlijn geweest is, weet: er hangt een authentiek, rauw sfeertje dat niet te evenaren is. Toch gaan de mensen achter hotspot RAUM het proberen tijdens Berliner Garten, een terugkerend openlucht festival dat ‘exeprimeneert met het beste van Berlijn’.

Rondstruinen op de lokale vintagemarkt op zoek naar dat ene item, wandelen in het ruime stadspark en dan nog even nagenieten in de Biergarten. Op zondag 7 april brengt RAUM, de Utrechtse hotspot in Leidsche Rijn, het Berlijnse leven naar je toe. Met onder andere een vintage markt, biergarten, vliegercontest en een ‘stille rave’ (te vergelijken met een silent disco).

Berliner Garten

“In Berlijn voel je het sociale, de openheid, het samen-zijn en de creativiteit. Het is voor RAUM een van de voorbeelden van een succesvol publiek stadsleven. Met het festival Berliner Garten bepalen bezoekers wat we van dit stadsleven in Utrecht willen terugzien”, lezen we in het persbericht.

Biergarten, vintage en meer

Het festival zal ieder kwartaal terugkeren op het terrein van RAUM. Je zult er iedere editie de markt Le Bazarre vinden, waar je vintage, design en streekproducten shopt. Ook komt er een traditionele, Duitse Biergarten met halve literflessen Weizenbier, comfortfood en lange bierbanken om aan te zitten. “En we hebben deze editie nog meer voor je in petto, waaronder een vliegercontest zoals je die op Tempelhofer Feld ziet, tot de silent rave sensatie uit de Berlijnse Urban Spree.”

Over Raum

RAUM is afgeleid van het Duitse Raum, dat ruimte betekent. Met het terrein op de rand van het oude en nieuwe deel van Utrecht, willen de bedenkers van RAUM zorgen voor een plek die verbindt. Hoe? Door exposities en evenementen te organiseren, zoals de Berliner Garten.

RAUM

galeries

Berlijnplein 520, Utrecht

Bekijk meer:galeries

  • Wil jij een ‘Nieuw in Utrecht’ alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.