Huub Clerkx krijgt Vastelaoveshart 2019

Huub Clerkx krijgt Vastelaoveshart 2019


Burgemeester Cox is samen met de Flaarisse op bezoek geweest om Huub Clerkx het Vastelaoves 2019 uit te reiken.

Afbeelding: Luck Brouns


Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in Sittard-Geleen. Huub Clerkx zet zich al jaren in voor carnaval, en meer in het bijzonder voor carnaval in de Waereldsjtad. Hij is tevens vrijwilliger bij diverse organisaties, waaronder de Heemkundevereniging en de Veldeke Kring. Hij is een ware promotor van Gelaens dialect. Hij heeft onder meer een cursus Gelaens laeze en sjrieve ontwikkeld. Ook is hij al sinds jaar en dag verbonden aan de Gaare Flaaris, de carnavalskrant van SVV De Flaarisse die in Geleen jaarlijks breed verspreid wordt.