Kluivert over verschil tussen Ajax en AS Roma: 'Is hier echt anders'

Kluivert over verschil tussen Ajax en AS Roma: 'Is hier echt anders'

Justin Kluivert vond dat hij de stap van Ajax naar AS Roma moest maken. Het Italiaanse voetbal verschilt op veel vlakken met het Nederlandse voetbal, vertelt de aanvaller aan ESPN.

“Het niveau is hier hoger”, zegt Kluivert. “Daarom heb ik ervoor gekozen om hierheen te gaan. Ik verwacht nu meer van mezelf. Ik wil iedere dag beter worden. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Als je klaar bent voor de volgende stap, moet je die nemen. Ik voelde dat ik klaar was voor de volgende stap.”

Kluivert merkt de verschillen tussen Italië en Nederland op. “Ze verdedigen hier met z’n allen. Dat is een ding dat echt anders is.” Ook het aanvallen gaat anders. “In Nederland was het een kwestie van aan de zijkanten blijven, de bal krijgen en dan de een-tegen-een aangaan.”

“Hier is het meer dat je naar binnen gaat, naar buiten gaat, de ruimte induikt. Ik denk dat dat me een betere speler maakt. Ik heb veel geleerd. Hopelijk kan ik ooit overal spelen in de aanval.”

Lees meer over:EredivisieSerie AAjaxAS RomaJustin Kluivert