Malaysia lanceert A380-pelgrimsmaatschappij

Malaysia Airlines heeft een nieuwe airline, met alleen A380’s in de vloot, gelanceerd. Deze pelgrimsmaatschappij draagt de naam Amal en richt zich op het vervoeren van pelgrims naar Mekka, Jeddah en Medina, zo meldt Malaysia Airlines.


A380

Amal vliegt met Airbus A380’s moslims van bestemmingen in Maleisië, Indonesië en Thailand naar Mekka. Daar kunnen zij deelnemen aan de Hadj, een jaarlijkse pelgrimstocht in de Saoedi-Arabische stad Mekka. De eerste vlucht werd in oktober vorig jaar gemaakt. Inmiddels wordt er ook drie keer per dag naar Jeddah en Medina gevlogen.

Klant

De eerste klant voor Amal meldde zich vorig jaar al. Andalusia Travel & Tours heeft een contract getekend met Malaysia voor zo’n 200 retourvluchten van Kuala Lumpur naar Jeddah en Medina in Saoedi-Arabië, in drie jaar tijd. Daarmee is zo’n 40 procent van de capaciteit voor de periode tot 2021 al verkocht.

Lijndiensten

Sinds eind maart vorig jaar vliegt Malaysia al niet meer structureel met de A380 op lijndiensten. Toen werden de toestellen alleen nog ingezet op drukke routes bijvoorbeeld in het hoogseizoen. Londen was de laatste Europese bestemming die werd aangedaan met het type, maar inmiddels wordt naar de Britse hoofdstad met A350’s gevlogen.

Tags