Mercedes EQC ook al uitverkocht

image

Daimler ziet de concurrentie hard werken aan de elektrische voertuigen. De eerste elektrische Mercedes SUV moet dit jaar op de markt komen. De vraag naar de Mercedes EQC lijkt groter dan eerder ingeschat.

De CEO van Daimler Dieter Zetsche stopt in Mei van dit jaar met de CEO-positie. Zetsche heeft 13 jaar aan de top gestaan van het Duitse autoconcern. Hij heeft er onder anderen voor gezorgd dat Mercedes begonnen is met de EQC, en dat lijkt een goede keuze te zijn. Daimler ziet de toekomst zonnig tegemoet. Het merk liet onlangs weten veel geld te investeren in de accupakketen voor toekomstige elektrische auto’s.

Nu de EQC gepresenteerd is en de eerste geruchten van een EQB opduiken, wordt het tijd dat de EQC in productie gaat. Midden 2019 zou de productie van de EQC beginnen. Eerder zagen we dat de vraag naar de Audi e-tron en Porsche Taycan groter was dan berekend door de merken. Ditzelfde lijkt te gebeuren bij Mercedes zo laat Zetsche weten: “We zijn er zeker van dat we de vraag naar de EQC in 2019 niet aan kunnen en waarschijnlijk ook de vraag in 2020 niet.”

Toch laat het merk het er niet bij zitten. “We doen er alles aan om de maximale capaciteit van de productielijnen te bereiken voordat de auto geleverd wordt, om aan de vraag te kunnen voldoen” meldt Zetsche. De elektrische SUV’s van de Duitse merken lijken dus in trek. De vraag is groter dan gedacht en het wordt dan ook tijd dat de merken dit gaan inzien.

Mercedes EQC