Super Mario Maker 2 Switch aangekondigd tijdens Nintendo Direct


In de trailer, die je hierboven kunt bekijken, is te zien dat jij straks de controle krijgt over nieuw gereedschap om levels mee te maken. Zo kun je namelijk heuvels maken in Super Mario Maker 2, iets wat niet mogelijk was in het eerste deel. Ook zijn er meerdere werelden te zien waarin jij naar hartelust bouwsels uit de grond kan stampen om vervolgens door de levels heen te rennen en te springen.

Ook is Mario’s broer Luigi kort te zien in bouwkostuum, wat misschien de mogelijkheid aangeeft voor co-op bouwen. Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct daarover alleen nog geen informatie bekendgemaakt. De trailer toonde alleen nieuwe levels, power-ups en mogelijkheden om te levels te bouwen. Vervolgens werd er afgesloten met de maand waarin de game uit gaat komen: juni 2019.

Nintendo kondigde het nieuwe deel van Super Mario Maker aan tijdens een Nintendo Direct. De titel opende zelfs de digitale persconferentie van Nintendo die eerder deze week al werd aangekondigd. Het bleek niet de eerste grote onthulling van de avond, want er werd ook een remake aangekondigd van The Legend of Zelda: Link’s Awakening aangekondigd voor op de Nintendo Switch die in 2019 nog moet verschijnen.

De eerste Super Mario Maker verscheen in 2015 op de Wii U en kwam vervolgens een jaar later ook op de Nintendo 3DS uit. In Super Mario Maker kan jij jouw eigen levels samenstellen en een eigen hindernisbaan creƫren voor jezelf of andere spelers. Zo bepaal jij waar power-ups, vijanden en platformen zitten en kan je een level zodanig makkelijk of zeer uitdagend maken. Gemaakte levels kunnen worden gedeeld met andere spelers online, maar daarvoor moet de maker wel eerst zelf het level uit kunnen spelen.

Super Mario Maker 2 moet in juni op de Switch verschijnen. Waarschijnlijk gaat Nintendo in de komende maanden meer bekendmaken over de titel.