The Legend of Zelda Links Awakening remake voor Switch aangekondigd


The Legend of Zelda Links Awakening remake voor de Switch is een compleet nieuwe 3D-vertelling van de klassieke Zelda-titel die in 1993 op de Game Boy uitkwam. In Link’s Awakening spoelt de held in het groene pakje aan op Koholint eiland, waar hij weer nieuwe avonturen gaat beleven. De remake heeft nog wel de top-down camera uit het origineel, maar maakt ondertussen wel gebruik van 3D-modellen en een speelgoed-achtig uiterlijk wat duidelijk naar voren komt in de trailer.

Link’s Awakening kwam in 1993 uit voor de Game Boy en was de vierde titel in The Legend of Zelda-franchise. Het is nog steeds één van de weinige titels die zich afspeelt buiten Hyrule en gaat over Link die van het eiland af wil komen, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat op het mysterieuze eiland. Deze remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening is tevens de eerste top-down Zelda-game die op de Switch verschijnt.

De game werd onthuld tijdens de meest recente Nintendo Direct die eerder deze week al bekend werd gemaakt. De remake sloot de digitale presentatie van Nintendo af. Tijdens de Nintendo Direct werd ook een vervolg op Super Mario Maker aangekondigd die in juni al moet verschijnen.

Nintendo liet tijdens haar Nintendo Direct ook weten dat de game dit jaar nog op de Switch moet uitkomen, maar een specifieke releasedatum heeft het bedrijf nog niet laten weten. De laatste The Legend of Zelda-game die uitkwam kwam gelijktijdig uit met de Switch, Breath of the Wild. Die game kreeg van ons een daverende 9.8 in de review. De titel is ook verkrijgbaar op de Wii U.