Video – Klimaat-Kamerleden proberen Thierry Baudet te dollen, FvD'er krijgt

Thierry Baudet in de Tweede Kamer. ANP KOEN VAN WEEL

Opmerkelijke beelden uit de Tweede Kamer woensdagmiddag. De Vaste Kamercommissie voor Klimaat en Energie vergaderde in een zogenaamd Algemeen Overleg met minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes (VVD) over – nu ja – het klimaat. In de plenaire vergaderzaal vroeg Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet ondertussen om een debat met Wiebes over het rapport ‘De kosten van het Energieakkoord‘ van de Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid dat ‘s middags in Den Haag werd gepresenteerd aan VVD-icoon Frits Bolkestein. Opeens stond die Kamercommissie in een overduidelijk georganiseerde actie voor de neus van Baudet: leuk dat hij dit debat aanvraagt maar we zijn as we speak in debat met Wiebes. Waarom doet hij niet mee? Kan hij alle vragen stellen die hij wil.

Ja doei, stelde de FvD-leider; uitgesloten dat Wiebes nú op het rapport gaat reageren. Dan zegt hij dat het nog maar pas verschenen is en er verder niet op kan ingaan.

Kom nou maar mee, zei de rest. Okay dan, zei Baudet. Wat Er Toen Gebeurde Zal Je Niet Doen Verbazen.

image