'Zeven vrouwen misbruikt door zanger Ryan Adams'

Zeven vrouwen, waaronder zangeres en actrice Mandy Moore, hebben in The New York Times stevige beschuldigingen geuit tegen Ryan Adams. De zanger zou hen allemaal misbruikt hebben.

Machtsmisbruik

Moore was van 2009 tot 2016 getrouwd met de zanger en stelt dat ze mentaal misbruikt is door haar ex-man. Door haar te kleineren wilde hij controle over haar hebben. „Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel. Zijn controlerende gedrag belemmerde mij om mijn contacten in de muziekwereld uit te breiden in een voor mij bepalende periode, mijn twintiger jaren”, zo vertelt ze.

Het is een vorm van misbruik die je terugziet in de beschuldigingen van de andere vrouwen. Deze kregen vaak te horen dat hij hen alleen verder zou helpen in de muziekwereld in ruil voor seksuele handelingen.

Dat gebeurde al op hele jonge leeftijd. Een meisje dat carrière als gitarist wilde maken, was al op dertienjarige leeftijd in contact gekomen met Adams. Zij zegt dat ze op Skype Adams zichzelf in adamskostuum liet zien en dat ze seksueel getinte berichten van hem kreeg. De krant zegt deze berichten te hebben ingezien.

‘Niet perfect, maar beeld inaccuraat’

Adams heeft zelf gereageerd op de aantijgingen. „Ik ben niet perfect en ik heb veel fouten gemaakt,”  zo verklaart hij. “Aan iedereen die ik op wat voor manier heb pijn gedaan – al gebeurde het sowieso onopzettelijk – betuig ik diepe spijt. Maar het beeld dat in het artikel geschetst wordt, is zeer inaccuraat. Sommige details zijn verkeerd geïnterpreteerd, sommige zijn overdreven, andere zijn ronduit fout. Ik zou nooit ongepaste interactie hebben met iemand waarvan ik wist dat ze minderjarig was.”

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.