AZ jaagt tegen Ajax op plek drie

Morgenmiddag staat de derby tegen Ajax op het programma. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak is voor beide ploegen erg belangrijk. Als AZ nog zicht wil houden op de derde plek zullen ze de wedstrijd met een goed resultaat moeten afsluiten.

Hoofdtrainer John van den Brom liet voorafgaand aan de wedstrijd weten te beschikken over een nagenoeg fitte selectie: ‘Myron Boadu heeft deze week voorzichtig met de groep meegetraind. Ik denk dat we hem nog wel kunnen gebruiken dit seizoen.’ Op Boadu na is de gehele selectie wedstrijdfit.

Vrijdag kwam het mooie bericht dat Bizot, Stengs en Koopmeiners zijn opgeroepen voor de nationale elftallen. Dit kwam voor van den Brom niet als een verrassing aan: ‘Toen bekend was dat zij in de voorselecties zaten, had ik ook wel verwacht dat zij in de definitieve selecties zouden zitten.’ Door de vele internationals die AZ aflevert zal het de komende week erg rustig zijn op het trainingscomplex, wat natuurlijk alleen maar een goed teken is.

Het is alweer zes seizoenen geleden dat AZ een thuiswedstrijd van Ajax wist te winnen. Destijds wonnen we in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van de hoofdstedelingen. De mooiste goal van die middag kwam op naam van Viktor Elm, die met een prachtige volley de winnende treffer maakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd neemt Wout Weghorst afscheid van het Alkmaarse publiek. De spits, vorig seizoen goed voor 27 doelpunten, maakte afgelopen zomer de mooie overstap naar het Duitse Wolfsburg.

Het duel tegen de Amsterdammers begint om half 3 in het AFAS Stadion. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is Serdar Gözübüyük.

Recente historie

2017-2018: AZ – Ajax 1-2

Jahanbakhsh (AZ), Huntelaar, Schöne (Ajax)

2016-2017: AZ – Ajax 2-2

Weghorst 2x(AZ), Traoré, Klaassen (Ajax)

2015-2016: AZ – Ajax 0-3

El Ghazi 2x, Gudelj (Ajax)

2014-2015: AZ – Ajax 1-3

Berghuis (AZ), Klaassen, Schöne, El Ghazi (Ajax)

2013-2014: AZ – Ajax 0-1

Schöne (Ajax)