Bekijk nu de eerste gameplay van Windjammers 2

16 mrt 2019

De eerste Windjammers-game is een absolute arcade-klassieker uit het tijdperk dat je bij de snackbar een arcadekast had staan. De game kwam ook nog uit op de Neo Geo. Het idee van de game is heel simpel. Je hebt een veld met twee spelers, twee doelen en een frisbee. Het is zaak om de frisbee in het doel van de tegenstander te werpen of hem op de grond te laten vallen op de veldhelft van de tegenstander. Op die manier scoor je een punt. Verder heb je nog een aantal speciale vaardigheden die je kunt inzetten om de tegenstander te overklassen. Dit jaar krijgt die game eindelijk een vervolg in de vorm van Windjammers 2. En van die game is nu de eerste gameplay verschenen.

We wisten al dat de stijl van de game anders zou gaan worden. De typische arcadegraphics zijn ingeruild voor een animestijltje. Persoonlijk vind ik het minder tof, maar aan de andere kant stel ik mezelf dan ook de vraag ‘wat had de ontwikkelaar anders gemoeten?’ Wat wel goed is, is dat de gameplay ouderwets snel is en je verschillende speciale aanvallen kunt uitvoeren. Bekijk de trailer hieronder.

Windjammers 2 wordt gemaakt door het Franse DotEmu. Naast deze game werken zij ook aan Streets of Rage 4. Ook brachten ze een tijdje geleden de remake van Wonder Boy in Monster Land uit. Wanneer Windjammers 2 uitkomt, dat is nog niet bekend. De game moet dan verschijnen voor de pc en de Nintendo Switch.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:

Bekijk nu de eerste gameplay van Windjammers 2

Sluiten