Bevo vergooit kans op plaatsing Final Four

De handballers van Herpertz Bevo hebben zich niet geplaatst voor de Final Four van de BENE-League.

Het team van Jo Smeets speelde met 24-24 gelijk tegen Aalsmeer. Bevo had een overwinning nodig om zich te plaatsen voor het finale weekend.

In zadel geholpen
Vooral in de beginfase liet Bevo het liggen. De vele kansen die het team in eigen huis kreeg, werden niet afgemaakt. Daardoor werd Aalsmeer in het zadel geholpen. Het team uit Panningen wist wel te voorkomen dat Aalsmeer ging rusten met een voorsprong. Het werd 11-11.

Steeds onvriendelijker
Sporthal de Heuf was stijf uitverkocht. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was het Aalsmeer dat steeds op voorsprong kwam. De ploeg uit Panningen maakte de kansen niet af. Het duel werd in de slotfase steeds onvriendelijker. Met nog 4 minuten op de klok stond het 21-23 voor Aalsmeer. Bevo kwam terug tot 24-24 maar dit was niet genoeg voor plaatsing.

Formaliteit
OCI-Lions zal Limburg vertegenwoordigen in de Final Four. Voor de Sittardse handbalclub was de wedstrijd een formaliteit in de wetenschap dat de twee naaste concurrenten Bevo en Aalsmeer het tegen elkaar opnamen.

Zonder druk
Lions kon het duel tegen Sasja, voorlaatste in de BeNeleague-competitie, dus zonder druk spelen. De Antwerpse club bood in de beginfase enige tegenstand (3-3), waarna Lions langzaam maar zeker afstand nam. Via 12-7 werd de 20-13 ruststand bereikt. Na rust liep Lions verder weg, won uiteindelijk met 36-26 en eindigde als derde in de BeNeleague-competitie.

De Final Four wordt op 30 en 31 maart in Antwerpen gespeeld. Naast Lions en Aalsmeer hebben de Belgische ploegen Bocholt (als eerste geëindigd) en Visé (tweede) zich geplaatst.