Heracles-reserve 'gefrustreerd': "Maar ik ga er geen heisa in de groep van maken"

Heracles-reserve 'gefrustreerd': Maar ik ga er geen heisa in de groep van maken

Het contract van Wout Droste bij Heracles Almelo loopt af. De verdediger moet het in Almelo doen met een reserverol, waar hij ontevreden over is. 

Droste lijkt niet het type dat amok gaat maken. “Ik ben er niet rustig onder, alleen straal ik naar buiten toe niet uit dat ik het oneens ben”, vertelt Droste aan TC Tubantia. “Het zit me wel degelijk dwars, het frustreert me en vreet aan me. Ik zit niet stil en vraag om gesprekken. Ik heb behoefte aan opheldering en aan uitleg. Maar ik ga er geen heisa in de groep van maken. Want zo ben ik niet.”

Droste heeft regelmatig met trainer Frank Wormuth over de situatie gesproken. Of hij het met de beslissing van de Duitser om hem op de bank te zetten eens of oneens is, laat hij in het midden. “Je begrijpt dat ik niet precies ga vertellen wat er is besproken. Kijk, het is ook niet zo dat ik elke wedstrijd die ik heb gespeeld top was. Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat als ik meer had gespeeld, ik ook meer van mezelf in goede doen had kunnen laten zien.”

De verdediger voelt niet de behoefte om Heracles vaarwel te zeggen. “Ik voel me verder goed hier. Ik ben ook geen opgever en dat kan voor en tegen me werken. Tegen, omdat je soms tegen een muur vecht. Dat heb ik nog niet meegemaakt, maar het kan zijn dat het beter is om een keer een andere weg in te slaan. Maar zo ervaar ik het nu niet. In mijn overtuiging leidt doorgaan altijd tot succes.”

Lees meer over:EredivisieHeracles AlmeloTransfernieuwsWout Droste