Magnussen: “Ongelooflijk dat er nóg snellere auto's zijn”

“Ik denk dat alle auto’s over het algemeen sterker zijn dan vorig jaar, maar dit is een heel goede wagen”, zegt Kevin Magnussen over zijn Haas VF-19. “Het is lastig voor te stellen dat er nóg snellere auto’s zijn, want deze wagen voelt al zo ontzettend snel.”

Magnussen kwam bijna 0,3 seconde tekort op de zesde tijd van zijn teamgenoot Romain Grosjean. Hij had naar eigen zeggen wel aan de tijd van zijn Franse collega kunnen komen, maar hij verloor tijd door een fout in Q3. “Die ronde was shit”, moppert Magnussen. Zijn problemen begonnen eigenlijk al in Q1. “In dat segment maakte ik een grote fout, waardoor we een extra set banden moesten gebruiken om door te komen naar Q2. Daardoor had ik nog maar één set banden voor Q3. Dat is krankzinnig, want we hadden heel gemakkelijk met slechts één set banden door Q1 moeten komen. Dat is mijn fout.”

“In Q3 had ik maar één poging en die verliep niet ideaal”, vervolgt Magnussen. “Daar heb ik volgens mij wel wat tienden laten liggen. Ik verremde me voor bocht 6. Gelukkig heeft de wagen genoeg grip en stuurde het dus toch in, waarna ik weer op het gas kon. Niettemin heb ik daar veel tijd verloren.”

Met medewerking van Andrew van Leeuwen en Jonathan Noble

De startopstelling voor de Grand Prix van Australië: