Manchester City door in FA Cup na geweldige comeback

Bijna zeventig minuten lang leek het erop dat Manchester City door Swansea zou worden uitgeschakeld in de FA Cup, maar door drie doelpunten in de laatste twintig minuten wisten de ‘Citizens’ het tij te keren. City won uiteindelijk dankzij doelpunten van Bernardo Silva, een eigen doelpunt van doelman Kristoffer Nordfeldt en Sergio Agüero met 2-3.

Swansea kwam verrassend op voorsprong tegen Manchester City, dat eerder deze week in de Champions League nog gehakt maakte van Schalke. In de twintigste minuut benutte Matt Grimes een strafschop, nadat City-verdediger Fabian Delph een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied.

Bijna tien minuten later werd het ook 2-0 voor ‘The Swans’. Bersant Celina, ex-Manchester City en oud-FC Twente-speler, krulde de bal fraai in de verre hoek.

In de 69ste minuut bracht Bernardo Silva City terug in de wedstrijd, door de bal met buitenkant links buiten bereik van Swansea-keeper Nordfeldt te schieten.

Bernardo Silva viert zijn aansluitingstreffer tegen Swansea
AFP

Gelijkmaker

In de 79ste minuut kwam de ploeg van Pep Guardiola op gelijke hoogte. Een dubieus gegeven strafschop werd door Sergio Agüero, via de binnenkant van de paal en de rug van keeper Nordfeldt, binnen geschoten.

Tien minuten later kroonde Agüero zich tot matchwinner. Uit een voorzet van Bernardo Silva kopte de Argentijn knap binnen. Ook dit doelpunt was curieus, omdat het veel weg had van buitenspel.

VAR

Er is in de FA Cup alleen een videoscheidsrechter als de thuisspelende ploeg in de Premier League speelt.

City maakt dit seizoen nog kans op vier prijzen. Het is koploper in de competitie, staat in de kwartfinales van de Champions League en gaat nu dus door naar de halve finales van de FA Cup. Eerder won het al de League Cup door Chelsea na strafschoppen te verslaan.

Uitslagen FA Cup

Watford Crystal Palace 2-1
Swansea City Manchester City 2-3
Wolverhampton Wanderers Manchester United 20.45 uur
Millwall Brighton & Hove Albion Zondag 15.00 uur