Staat pion Club op? “Hij had groot aandeel in de titel, zal nu niet anders zijn”

Staat pion Club op? “Hij had groot aandeel in de titel, zal nu niet anders zijn”

Club Brugge heeft de achtervolging ingezet op leider KRC Genk. Play-Off 1 staat voor de deur en Timmy Simons hoopt dat Ruud Vormer zal opstaan.

De Nederlander kende een moeilijke periode bij Club Brugge. “Ruud heeft ups-and-downs gekend, maar wie niet? Af en toe moet hij eens geprikkeld worden (lacht). Dan is hij ambetant, maar hij heeft dat nodig. Nadien komt hij dubbel zo sterk terug, dat zie je nu ook. ‘Ruud, heb je vandaag geen goesting?’ Of: ‘Matchke verloren op training of wat?’ Als je hem wat jent, moet hij op zijn lip bijten. Dan speelt zijn ego op en laat hij zien wat voor een stabiele factor hij is.”

Simons vertelt tegenover Het Laatste Nieuws dat Vormer een belangrijke pion is. “Toen ik vorig seizoen die band aan hem moest afgeven, had ik daar geen enkel probleem mee. Band of geen band, je hebt altijd een paar jongens die de kar moeten trekken. Hij zal zich verbaal meer laten gelden, terwijl ik dat op een rustigere manier deed. Ruud had een heel groot aandeel in de vorige landstitel en dat zal nu in de play-offs niet anders zijn.”

Lees meer over:Jupiler Pro LeagueClub BruggeRuud Vormer