Twee minuten zijn fataal voor OWIOS

OLDEBROEK Scherpschutters in het Artillerie Schietkamp kunnen er jaloers op zijn. Binnen twee minuten plaatsen kanonniers uit Woudenberg drie voltreffers, waarop drie inslagen volgen die OWIOS  met 0-6 van het slagveld blazen.

Dick van der Veen

Niets en niemand die dat vermoeden heeft bij rust. De stand is dan dubbel blank, de thuisclub geeft niets weg. ,,Dan ga je met tegenstrijdige gevoelens de kleedkamer in. Wij koesteren de tijdelijke remise, zij besluiten een stapje extra te doen om het surplus aan kwaliteit in de score tot uitdrukking te brengen. Kort na de hervatting helpen we ze daarbij door persoonlijke fouten.” Trainer Wilfred Westerhuis ziet in twee fatale minuten wat een toeschouwer ontgaat. De wind ontfutselt hem zijn hoofddeksel en in de tijd die het hem kost om de pet uit de struiken te halen scoort Woudenberg drie keer. Hij richt zich op, maar dat is voor OWIOS niet weggelegd. Weinig tot geen kansen dus in de eerste helft met daarna de snelle ontknoping. Eerst  geeft Mark de Graaf op rechts aan dat je hem geen vrijheid moet geven. Zijn kwaliteit  blijft lang onbenut totdat hij zelf maar eens aanlegt en uit een moeilijke hoek doel treft. Een andere balvaardige spits ,Tom de Gtreef, voegt er sneller dan een repeteergeweer twee goals aan toe. OWIOS krijgt via Corné Harmelink en Niek Bultman fraaie kansen om de score wat draaglijker te maken als Woudenberg wat gas terug neemt. Het levert geen resultaat op. Aan de andere kant zorgen Emmanuel Makonga, Robin Hanna (strafschop) en plaaggeest Mark de Graaf voor de vernederende eindstand.

Westerhuis analyseert nuchter en realistisch. ,,Tegen een van de beste ploeg in deze klas kun je je geen fouten veroorloven. Ontstaan die wel dan ben je kansloos omdat je zelf hooguit een paar kansen krijgt. Ik vind het bijzonder zuur voor Jacco van Olst, die als A-junior  op prima wijze het doel verdedigt.” Hij komt bij het lijstje spelbepalende afwezigen.  Aanvoerder Bennie veldhoen (sleutelbeenbreuk) en Cornell Balk (schorsing) krijgen kort voor de wedstrijd gezelschap van keeper Herold Ponstein die bij een ongeval een vinger breekt. Dar komt nog bij dat sterkhouder Hendri Nagelhout niet fit aan de wedstrijd begint en zich na de 0-3 laat vervangen om geen verdere risico’s te nemen. Over twee weken kan OWIOS bij VVOP de periodetitel binnen hengelen. ,,Allemaal goed en wel, maar we moeten eerst zien van de fatale plekken weg te blijven. Alles staat dicht op elkaar. Natuurlijk zou het een beloning zijn voor een fraaie reeks die aan dit echec vooraf gaat. Ik richt me eerst op de kraker tegen ESC zaterdag. Dan moeten we negatieve gedachten de kop indrukken”, zegt een coach die er niet van houdt om zich achter gerede excuses te verschuilen.