Verstappen: 'Wissel van chassis heeft vrije trainingen beïnvloed'

Max Verstappen heeft aangegeven na de kwalificatie die vanochtend verreden werd in Melbourne, dat hij afgelopen donderdag al op de hoogte was van dat het team zijn chassis zou wisselen. Dit heeft zijn vrijheid in de trainingssessies beperkt.

De Nederlander meldde dat ze donderdag al van het probleem af wisten. Wat de exacte oorzaak van het probleem was, is niet bekend. Het probleem resulteerde echter wel in een dusdanig grote ingreep dat hij niet alle tests heeft kunnen rijden die hij had willen rijden.

‘Het heeft mijn dag gister beïnvloed, ik kon niet met veel brandstof rijden, maar dit hebben we wel ingecalculeerd. Het chassis is wel gewoon hetzelfde dus ik verwacht daar verder geen problemen mee’, meldt de Red Bull-coureur tegenover GPToday.net.


Verstappen kon door weinig brandstof in de bolide dus geen volledige racesimulatie rijden, hierdoor is het nog onduidelijk wat de RB15 morgen voor elkaar zou kunnen krijgen: ‘Ik reed vanochtend een kleine racesimulatie, dat ging prima. Daarom was ik vanochtend vooral te zien op de medium banden.’ (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Denk jij dat Max Verstappen tijdens de GP van Australië als eerste eindigt? Zet dan in en krijg 11 keer je inzet terug!