Williams heeft fundamenteel probleem ontdekt aan FW42

Het gaat opnieuw een zeer zwaar seizoen worden voor het Formule 1-team van Williams. Dit heeft debutant George Russell vandaag bevestigd. Er is een fundamenteel probleem ontdekt aan de FW42, maar het introduceren van een oplossing duurt maanden. En zelfs met die oplossing, verwacht Russell nog steeds achteraan te rijden.

De problemen van Williams zijn nog lang niet opgelost. Het team zette al enige tijd geleden haar verval in, en ook dit seizoen lijkt er nog geen ommekeer te komen. Het begon al met een rommelige voorbereiding in Barcelona, waar de iconische formatie de eerste twee testdagen moest laten schieten omdat de wagen nog niet af was. Nu de FW42 wel gereed is, blijkt er een fundamenteel probleem te zijn, zo heeft Russel vandaag laten weten aan Motorsport.com.

“Er is één fundamenteel probleem, al wil ik dat niet toelichten in het openbaar”, zo houdt de debutant de details van het issue voor zich. “We weten wat er mis is, maar dat is niet iets wat aankomende maandag is opgelost. Problemen als deze kosten maanden om het aan te pakken. Helaas zal het dus nog een aantal races duren voordat we kunnen vechten. Maar dat is op dit moment nou eenmaal onze situatie.”

We hebben geen enkele hoopGeorge Russell over de huidige stand van zaken

En zelfs als Williams erin slaagt de problemen binnen een aantal maanden op te lossen, dan alsnog denkt Russell niet dat de FW42 plots in het middenveld te vinden is. “Waarschijnlijk rijden we dan alsnog achteraan, maar wel met een kans om te vechten. Het feit is gewoon dat we op dit moment geen enkele hoop hebben, want de achterstand is te groot”, aldus de Brit.

En aan die woorden van Russell is niets gelogen, want hij en Kubica sloten de kwalificatie af op de twee achterste plaatsen. Russell, die zelf als negentiende mag beginnen, was maar liefst 1,3 seconde langzamer dan nummer achttien Carlos Sainz. Dat is een flink gat, en dat heeft Williams niet zomaar weggepoetst.