Genieten van een moment met Katja Schuurman bij modewinkel in De Wijk

,,Mag ik ook op de foto?”, vraagt een vrouw. ,,Nee jij niet”, zegt Katja Schuurman (44) streng. Daarna schatert zij van het lachen en wenkt de vrouw en haar vriendin.

De stralende actrice trekt zaterdagmiddag veel aandacht bij Van de Belt Mode in De Wijk. Katja is in de grote modewinkel in Drenthe om de kledinglijn van POM Amsterdam te promoten.

(Tekst leest door onder de video)


 

De actrice heeft meegewerkt aan het ontwerpen van de tweede (de nieuwste) collectie van het modellabel. Katja’s persoonlijke verhalen zijn vertaald naar een kleurrijke collectie: POM by Katja. De zussen achter het merk POM Amsterdam Liesbeth (35) en Violet (42) Lotgering ontwerpen sinds 2011 kwalitatief hoogwaardige sjaals. Ze ontwerpen alle stoffen en sjaals zelf.

Vrouwelijk

,,Vorig jaar zijn we ook begonnen met eigen kledingcollectie”, zegt Liesbeth Lotgering die ook mee is met de eenmalige promotietoer die deze zaterdag wordt gedaan. Drie winkels worden met Katja bezocht. Hoe kan de kleding van POM worden omschreven? ,,Elegante en vrouwelijke jurken, blouses en pakken in soepele, kwalitatief hoogwaardige en comfortabele materialen zoals curpo, viscose en katoen. Items waar je direct blij van wordt.” Dat laatste klopt zeker als Katja de kleding draagt. ,,Ik vind die rode broek van je prachtig”, zegt een mevrouw. ,,Leuk is-ie he. Het zit ook heerlijk”, zegt Katja. De rode broek blijkt helaas uitverkocht. ,,Hij is er nog wel in het blauw geloof ik.”

(Tekst leest door onder de foto)

Goede Tijden

Iedereen die wil, mag met haar op de foto. Een medewerkster van de crew van Katja maakt polaroidfoto’s. Al snel ontstaat een lange rij. Vrouwen, stelletjes en jonge meisjes gaan lachend naast de actrice staan. Zij poseert, uiteraard, professioneel bij elke foto. Ook de 14-jarige Silke Domisse (14) uit Ruinen heeft een foto met Katja. ,,Waar ik haar van ken? Van Goede Tijden.”

(Tekst leest door onder de foto)Dat is bijzonder, want toen Katja Schuurman de rol van Jessica speelde in de soapserie Goed Tijden Slechte Tijden, was de 14-jarige nog lang niet geboren. ,,Ik heb wel eens wat van vroeger voorbij zien komen”, legt het meisje uit. Haar moeder vindt vooral de sjaals van POM heel mooi. ,,Ik hou heel erg van sjaals. Deze zijn niet goedkoop, maar je hebt dan wel een unieke sjaal met een bijzondere structuur.”

Glundert van oor tot oor

De 51-jarige Goos Schoemaker geniet ook van volle teugen van zijn moment met Katja. Ook hij gaat met de actrice op de foto. Hij glundert van oor tot oor. ,,Daar word je toch gelukkig van, om met zo’n mooie vrouw op de foto te gaan”, zegt hij. Schoemaker, die in Kallenkote een luxe boerencamping heeft, komt naar eigen zeggen een keer per jaar in een kledingzaak. ,,En dan is zij er. Mooi man.” Hij is met zijn dochter en vrouw. Voor even heeft hij alleen maar oog voor Katja.