Haas-coureurs in hun nopjes: 'Zitten dichterbij de topteams'

Net als vorig jaar, schiet het Haas F1 Team ook dit seizoen weer goed uit de startblokken. Met een zesde en zeven startplek hebben Romain Grosjean en Kevin Magnussen zichzelf van een uitstekende uitgangspositie voorzien. De coureurs zijn in hun nopjes met het resultaat en de auto.

Vorig seizoen wist Haas in Melbourne ook al de zesde en zevende startpositie te pakken op zaterdag, maar destijds was het Magnussen die zijn teamgenoot met één plek versloeg. Ditmaal was Grosjean de gelukkige. “Een goede dag. We hebben voor het eerst gereden met de volledige kwalificatie-setup, dus dat was interessant”, zo laat hij weten op de website van zijn werkgever.

Het is nu zaak dat Grosjean en Magnussen de punten zondag ook over de finish rijden, iets dat vorig jaar mislukte. Beide coureurs vielen toen op ongelukkige wijze uit. Grosjean hoopt ditmaal wel op een dubbele puntenfinish. “We staan waar we hadden verwacht te staan. Als onze pace in de race ook zo goed is, dan kunnen we blijven presteren en hopelijk het jaar openen met een sterke puntenfinish”, zo zegt de Fransman. Magnussen sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot, maar had liever gezien dat hij nog iets verder naar voren had gestaan.

We zitten zelfs dichterbij de topteamsKevin Magnussen

“Door een fout in Q1 moest ik een extra setje banden gebruiken, en die set kwam ik vervolgens tekort in Q3”, zo legt de Deen uit. “Spijtig voor mij, want de auto is echt heel goed. Ik ben ontzettend trots op dit team en dat we hier weer mogen staan dit jaar. We zitten zelfs dichterbij de topteams.”