Live extra: VVV – PSV 0-0

Sport/Voetbal

3302866

Voetbal

Luuk de Jong (21 goals) en Dusan Tadic (19) zijn goed op dreef dit seizoen in de Eredivisie.

Luuk de Jong (21 goals) en Dusan Tadic (19) zijn goed op dreef dit seizoen in de Eredivisie.

Luuk de Jong (21 goals) en Dusan Tadic (19) zijn goed op dreef dit seizoen in de Eredivisie.

Luuk de Jong (21 goals) en Dusan Tadic (19) zijn goed op dreef dit seizoen in de Eredivisie.

Volg de duels van minuut tot minuut aan de hand van uitgebreide statistieken via onze livewidget.

PSV gaat op bezoek (aftrap om 12:15 uur) bij VVV-Venlo, de prima draaiende nummer 11 van de Eredivisie. Bij de Limburgers staat doelman Lars Unnerstall onder de lat. De 1.98 meter lange Duitser wordt dit seizoen gehuurd van de Eindhovenaren. „Als ik een goede dag heb, kan ik PSV frustreren, al geloof ik niet dat het doorslaggevend gaat zijn voor de titel als PSV in Venlo punten laat liggen. Daarvoor volgen er nog te veel wedstrijden.”

Bij PSV moet Jorrit Hendrix op de bank plaatsnemen. Trainer Mark van Bommel geeft op het middenveld de voorkeur aan Michal Sadilek. Verder keert Herving Lozano terug van een schorsing. Daardoor moet Cody Gakpo genoegen nemen met een reserverol.

Ajax reist af naar Alkmaar voor een duel (14.30 uur) met AZ. De Amsterdammers wonnen woensdag nipt van PEC Zwolle, na een later treffer van Daley Blind: 2-1. Afgelopen weekeinde werd met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Enkele dagen daarvoor imponeerde de ploeg van Erik Ten Hag tegel Real Madrid. Het treffen met AZ wordt de vierde wedstrijd in dertien dagen.

Het drukke programma eiste zijn tol bij Hakim Ziyech (kuit) en Frenkie de Jong (lies), die woensdag niet in actie kwamen. Als zij geen terugslag krijgen, staan ze tegen AZ echter gewoon weer aan de aftrap.

Bekijk hier de stand in de Eredivisie.

Programma Eredivisie

12.15 uur:

  • VVV-Venlo – PSV Eindhoven

14.30 uur:

  • AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam
  • FC Groningen – ADO Den Haag

16.45 uur:

  • Excelsior – PEC Zwolle

Uitslagen Eredivisie

  • Fortuna Sittard – FC Emmen 3-1
  • SC Heerenveen – De Graafschap 0-3
  • Feyenoord – Willem II 2-3
  • NAC Breda – FC Utrecht 0-4
  • Heracles – Vitesse 3-2

POPULAIRE VIDEO’S