Ongeval Hooghalen: drie slachtoffers uit een familie uit Westerbork

Onder de jonge slachtoffers van het ernstige auto-ongeluk van zaterdagnacht in Hooghalen zitten twee mannen en een jongen uit een Syrische familie uit Westerbork.

In de auto zaten vier inzittenden. Twee van hen, een 25-jarige man uit Smilde en een 20-jarige man van Syrische afkomst uit Westerbork, zijn om het leven gekomen. De twee andere inzittenden komen ook uit een Syrische familie in Westerbork. De 20-jarige man en de 16-jarige jongen zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Minuut stilte

Het zwaargewonde 16-jarige slachtoffer is lid van voetbalvereniging VKW in Westerbork, waar hij speelt bij de Jeugd onder 17. Het vlaggenschip van de zondageersteklasser speelt vanmiddag een thuiswedstrijd tegen GRC Groningen. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden, zegt voorzitter Sander Vos.

Geschokt

Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de Laaghalerveen in Hooghalen. De bestuurder van de auto raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De politie kan nog niet zeggen of hij bij de dodelijke slachtoffers hoort. In Westerbork is geschokt gereageerd. Meerdere mensen vertellen dat de Syrische familie al enkele jaren in het dorp woonde en goed geïntegreerd is.

Twee doden bij ongeluk in Hooghalen

Tweede ongeval in Drenthe met meerdere dodelijke slachtoffers

Het ongeval in Hooghalen is het tweede binnen een week in Drenthe, waarbij meerdere dodelijke slachtoffers vallen te betreuren. Maandag kwamen er bij een botsing tussen twee auto’s op de N34 bij Borger een 50-jarige man uit Emmer-Compascuum en zijn bijrijder, een 70-jarige man uit Emmen, om het leven. De bestuurder van de andere auto, een 31-jarige man uit Tynaarlo raakte zwaar gewond.