Spoorboekje: Milan-derby, Bosz tegen Klaassen en Eredivisie

7:00 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 17 maart.

Spoorboekje: Milan-derby, Bosz tegen Klaassen en Eredivisie

Wedstrijden

Bayer Leverkusen – Werder Bremen (13.30 uur)
Een weerzien tussen Peter Bosz en Davy Klaassen. Samen bereikten ze met Ajax de Europa League-finale waarna de een vertrok naar Borussia Dortmund en de ander naar Everton. Met een illusie armer zijn de twee vanmiddag elkaars tegenstander. Bosz wil met Leverkusen stappen zetten naar Europees voetbal en misschien wel de Champions League, Klaassen en consorten kunnen met een overwinning in Leverkusen juist de aansluiting vinden met de plekken die recht geven op de Europa League.

AZ – Ajax (14.30 uur)
Het is voor Ajax te hopen dat Frenkie de Jong en Hakim Ziyech inzetbaar zijn. Beiden ontbraken woensdag tegen PEC Zwolle en vormen voor de kraker in Alkmaar ook een twijfelgeval. Erik ten Hag constateerde tegen PEC dat zonder het duo de dynamiek ontbrak op het middenveld. Tegen de Zwollenaren kwam Ajax ermee weg, AZ is andere koek. Geven de vervangers tegen AZ wel thuis, of kunnen De Jong en Ziyech gewoon spelen?

AC Milan – Internazionale (20.30 uur)
Hoewel de historie in het voordeel spreekt van Internazionale, is AC Milan favoriet in de Derby della Madonnina. Milan is bezig aan een wederopstanding in het Italiaanse voetbal. Zonder een nederlaag in 2019 klom het omhoog naar de derde plaats en lonkt een terugkeer in de Champions League. Internazionale kan die derde plaats vanavond overnemen, maar de Nerazzurri zit nog altijd in een vormdip. Na de kleurloze vertoning van donderdag in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt moet het rap anders, wil Inter niet een hele vervelende avond beleven tegen de gehate stadsgenoot.

Wedstrijd van de Week: neemt AC Milan afstand van Inter?

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees,FOX Sports 1– talkshow
12.15 uur: VVV-Venlo – PSV,FOX Sports 1– live verslag uit Eredivisie
12.30 uur: Genoa – Juventus,Ziggo Sport – live verslag uit Serie A
13.30 uur: Bayer Leverkusen – Werder Bremen,FOX Sports 4– live verslag uit Bundesliga
14.30 uur: AZ – Ajax,FOX Sports 1– live verslag uit Eredivisie
14.30 uur: FC Groningen – ADO Den Haag,FOX Sports 2– live verslag uit Eredivisie
15.00 uur: Millwall – Brighton & Hove Albion,Ziggo Sport– live verslag uit FA Cup
15.15 uur: Fulham – Liverpool,Ziggo Sport– live verslag uit Premier League
16.15 uur: Espanyol – Sevilla,Ziggo Sport– live verslag uit Primera Division
16.45 uur: Excelsior – PEC Zwolle,FOX Sports 1– live verslag uit Eredivisie
17.30 uur: Everton – Chelsea,Ziggo Sport– live verslag uit Premier League
17.55 uur: Bayern München – Mainz,FOX Sports 4 – live verslag uit Bundesliga
18.30 uur: Valencia – Getafe,Ziggo Sport– live verslag uit Primera Division
19.00 uur: Studio Sport Eredvisie, NPO 1– samenvattingen Eredivisie
19.50 uur: Rondo,Ziggo Sport– talkshow
20.00 uur: VTBL,RTL 7 – talkshow
20.25 uur: AC Milan – Internazionale,Ziggo Sport– live verslag uit Serie A
20.45 uur: Real Betis – FC Barcelona,Ziggo Sport– live verslag uit Primera Division
22.15 uur: Studio Voetbal,NPO 1– talkshow
23.30 uur: Match of the Day 2,BBC One– samenvattingen uit Engeland