'Tear off' zorgt voor een ongepland vroege pitstop voor Raikkonen

Kimi Raikkonen keerde in 2019 terug bij Sauber, maar debuteerde vandaag voor het nieuwe Alfa Romeo Formule 1-team. De ervaren Fin scoorde direct vier WK-punten voor zijn nieuwe werkgever, maar helemaal probleem verliep zijn race niet.

Raikkonen was de eerste coureur die in de twaalde ronde op het oog een geplande pitstop maakte, wat aan de vroege kant, maar niet ongebruikelijk. Raikkonen vertelde na afloop van de race tegen Motorsport dat Alfa Romeo eigenlijk op een andere strategie vertrokken was.

‘We moeten een vroege, ongeplande pitstop maken omdat we een probleem met de remkoeling hadden’, verklaarde de ex-Ferrari-coureur. ‘Een van de tear offs van mijn vizier was in de brakeduct terecht gekomen en daardoor liep de temperatuur van de rem teveel op. We moesten stoppen zodat dat ding verwijderd kon worden. Gelukkig heeft het ons niet heel veel tijd gekost.’


Raikkonen had ook nog een oordeel over het racen in de Formule 1 anno 2019. ‘De wagens zijn bloedsnel, maar het is nog steeds lastig om in te halen, in ieder geval hier. Je rijdt gemakkelijker naar de auto voor je toe, maar de push om daadwerkelijk een aanval in te zetten ontbreekt.’