Waar kwam ineens dat grote verschil tussen Mercedes en Ferrari vandaan? "Al heel veel informatie verzamelt"


Scuderia Ferrari leek het sterkste team na de testweken in Barcelona en de Italiaanse equipe werd er op vrijdag zelfs van beschuldigd dat ze de concurrentie zand in de ogen strooiden. Toen het allemaal moest gebeuren konden ze de snelheid van Mercedes niet bij benen. Het gat naar de Zilverenpijlen is behoorlijk groot, maar om het toch positief te houden ziet het er voor de Scuderia op de lange runs wel goed uit en misschien gaan ze wat beter om met de banden dan Mercedes. Maar wat de uitslag zondag ook gaat zijn… Ferrari zal zich wel afvragen waar het tijdsverschil vandaan is gekomen, en hoe ze dat voor de volgende race kunnen inhalen.

Formule 1 2019 Ferrari

“We kunnen niet zeggen dat we het resultaat hebben gekregen wat we verwacht hadden, maar we zijn ons er ook van bewust dat Albert Park niet het ideale circuit voor ons is, omdat ook al eerder is gebleken dat deze baan niet goed bij onze auto past”, verwoordde Mattia Binotto na de kwalificatie zijn frustratie. “Natuurlijk moeten we verbeteren, we hebben nu al heel veel informatie verzamelt om er achter te komen wat de gebieden zijn waar we aan moeten werken.”

“Zoals gewoonlijk heeft Seb laten zien dat hij weet hoe hij iedere centimeter van de baan kan benutten en Charles heeft zijn eerste test goed doorstaan op een paar kleine foutjes na. We hebben nog 20 kwalificaties te gaan en 21 races, dus het spel is pas net begonnen en we zijn er klaar voor.” /Door Patricia Kloosterman